- Možnost mokrého i suchého broušení
- Brusné kotouče mají 3 stupně – hrubý, střední a jemný brus
- Hmotnost 250 g
Představení produktu
Prémiový třístupňový ostřič nožů Yaxell, který brousí nože na vodní bázi. Jeho použití je velmi snadné a přitom docílíte perfektního nabroušení japonských a jiných kvalitních nožů. Ideální pro nože s jádrem z japonské oceli VG10 a SG2. Dále pro nože se symetrickým ostřím (broušené na obou stranách) a nože s tvrdostí do cca 62 HRC. Brusný prostředek: oxid hlinitý, hrubá, střední a jemná zrnitost.
Při pohledu na nůž pod mikroskopem zjistíme, že jeho ostří se skládá z tisíců malých řezacích zubů. V průběhu používání dochází k vychýlení těchto jemných zubů, které má za následek ztupení nože. Proto je nezbytné zuby narovnávat, tedy nůž pravidelně brousit, aby se ostří obnovilo.
Nepoužívejte na vroubkované nože na pečivo.
Jak používat?
- Sundejte průhledný kryt a nalijte do nádobky trochu vody, nasaďte kryt zpátky. Uchopte nůž a vložte ostřím kolmo do jedné z drážek. Mírným tlakem táhněte nůž směrem k sobě přibližně 10x. Postup zopakujte ve vedlejší drážce. Po naostření nůž umyjte ručně v horké vodě a důkladně utřete měkkou utěrkou.
O značce Yaxell
- Yaxell je tradiční japonská značka nožů, která se vyrábí ve městě Seki, centru japonského nožířství s historií sahající více než 700 let zpět. Značka Yaxell kombinuje staré japonské techniky výroby samurajských mečů s moderními technologiemi a materiály. Jejich nože jsou známé svou extrémní ostrostí, odolností a esteticky propracovaným designem.