- Špičkový japonský nůž s čepelí dlouhou 20 cm
- Čepel z damaškové ocele (69 vrstev), jádro z ocele VG10
- Rukojeť z černé micarty
Představení produktu
Špičkový Kiritsuke nůž řady Ran japonského výrobce Yaxell má 20 cm dlouhou čepel vyrobenou z damaškové ocele a ostrou špičku. Kiritsuke je univerzální japonský nůž určený pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená "rozřezaný", proto je v Japonsku oblíbený při porcování a přípravě sashimi. S tímto nožem velice snadno nakrájíte plátky masa i ryb a stejně dobře poslouží při přípravě zeleniny.
Čepel je tvořena jádrem z ocele VG10, která se skládá z kobaltu, molybdenu, vanadu a uhlíku. Jádro je obalené 34 vrstvami vysoce uhlíkové nerez ocele z každé strany a vytváří tak 69 nerezavějících vrstev damascénského vzhledu. Díky speciálnímu tepelnému ošetření má čepel mimořádnou tvrdost 60-61 HRC a dlouhotrvající ostrost. Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, vyrobena z černé plátnové micarty, uvnitř s odlévanou rukojetí z nerez oceli 18/10 a dvěma nerezovými nýty zaručující pevnost. Micarta je mimořádně odolný a trvanlivý materiál vyrobený z pryskyřice a plátna. Nůž je dodáván v dárkové krabičce. Vyrobeno v Japonsku.
Výrobce nedoporučuje kvůli šetrnosti umývat v myčce nádobí.